Op zoek naar een…?

Binnenschilder

Vakkundig binnenschilder werk is niet alleen prachtig om naar te kijken maar ook zeer belangrijk voor de duurzaamheid van uw woonhuis. Hierbij moet u denken aan slijtage, vocht en ook schimmels. Eens in de +/-6  jaar is het binnenschilder weer nodig aan een nieuwe onderhoudsbeurt. Dit kan herkenbaar zijn door scheurvorming, los latende verf of het eventueel verkleuren van de verf. Dit zijn een aantal signalen die betekenen dat er een professionele vakman aan de pas moet komen. 

Wat zijn de functies?

Binnenschilderwerk

Een belangrijke vraag die we graag voor u beantwoorden; waar moeten we aan denken bij binnenschilderwerk?  Er zijn meerdere functies om deze werkzaamheden uit te laten voeren. De belangrijkste opgesomd:

 

 

 • Uitstraling
 • Bescherming

Uitstraling

Na het besteden van een fors bedrag aan uw interieur, badkamer, slaapkamer of vloer, wil je uiteraard dat het gehele plaatje klopt. Je kijkt eens goed om je heen en ziet beschadigingen en strepen op de muur die je eigenlijk niet meer opvallen. Daarnaast heeft de kat met zijn nagels in het kozijn gezeten… Of te wel, je huis is toe aan een nieuwe verflaag. Een nieuwe laag lak of verg  kan veel met een ruimte doen.

 

Vaak zie je een krasje of loslatend verf na enige tijd niet meer, wat zonde is! Een nette verflaag die er door specialisten is opgelegd, laat je huis weer stralen! Bij Bonnet Schilderwerken komen we graag een keer langs om uw huis te inspecteren.

Bescherming

Een nieuwe laag verf op je kozijnen of muur is niet alleen mooi en fris, maar geeft ook veel bescherming! Zo zorgt een verflaag voor:

 

 • Bescherming tegen slijtage: Vooral op veel gebruikte voorwerpen (denk aan een trap of de tussendeur) zorgt schilderwerk voor bescherming en dat het langer mee gaat.
 • Bescherming tegen vocht: Vocht is een van de grootste problemen die we als schilder tegenkomen. Dit geeft vaak een enorme hoeveelheid schade. Voorkom waterschade en bescherm ondergronden met verf.
 • Bescherming tegen schimmels: Veel ruimtes in huis zijn erg vochtig (denk aan de badkamer of kelder). Dit is de ideale broedplek voor schimmels die je absoluut niet in huis wilt hebben. 

Werkzaamheden

Nu je de voordelen en functie van binnenschilderwerk weet is het verstandig om over te gaan tot actie. Het is verstandig om een vakman in te schakelen die weet waar hij naar moet kijken. De voordelen van het inschakelen van een schilder zoals Bonnet Schilderwerken zijn dat we het gehele proces ontzorgen. Daarnaast kan je van ons onderstaande punten verwachten:

 • Professioneel advies: Bonnet Schilderwerken heeft inmiddels 40 jaar ervaring in het vak als schilder. Of het nu gaat om kleuradvies, extra informatie over vervallen muren, schimmels of beschadigde kozijnen… Wij hebben de kennis en expertise in huis om het juiste advies te geven.
 • Ontzorging: Wij ontzorgen alles van A tot en met Z. Dit begint bij ons met de voorbereiding, waarbij we de juiste kleur verf voor je aanschaffen. Na afloop kunt u strakke muren, kozijnen en een opgeruimd huis verwachten.
 • Kwaliteit: Wij werken alleen met spullen van hoge kwaliteit. Zo kopen wij onze materialen in van erkende bedrijven in de schilderwereld, zoals Sikkens.
Overtuigd? Neem dan via onderstaande knop contact met ons op voor kleuradvies of een vrijblijvende offerte!

Verf voor binnenschilderwerk

Acrylverf is de meest voorkomende verfsoort die gebruikt wordt voor binnen schilderwerkzaamheden. Dit komt omdat het op waterbasis gemaakt is. De voordelen hiervan zijn dat het beter is voor de gezondheid en het millieu. Buiten dat de gezondheid natuurlijk erg belangrijk is, zijn er nog een aantal factoren die een belangrijke rol hebben:

 

 • Geen chemische geur
 • Het droogt erg snel
 • Weinig kleurverlies.

Over het algemeen werken wij vooral met acrylverf door de voordelen die het met zich mee brengt. Naast deze soort zijn er nog meer speciale verven, waar je rekening mee moet houden:

 

 • Renovatieverf: Indien er sprake is van nicotineaanslag, roetdoorslag of schimmels door vochtplekken op muren en plafonds is het verstandig om eerst wat renovatieverf op deze plekken aan te brengen. 
 • Vloerverf: Voor bijvoorbeeld je vloer of trap, waar veel gebruik van gemaakt wordt, is het verstandig om eerst vloerverf aan te brengen. Dit is na opdrogen erg sterk en krasvrij! 
 • Decoratieve verf: Magneet- of krijtverf is een echte eyecatcher. 
Scroll naar top