Op zoek naar een…?

Buitenschilder

Vakkundig buitenschilder werk is niet alleen leuk voor het zicht, maar ook goed voor de duurzaamheid van uw huis. Denk aan het tegen gaan van slijtage, vocht en schimmels. Als advies willen we meegeven dat een keer in de +/- 5 jaar het buitenschilderwerk gecontroleerd moet worden door een expert. Uiteraard is het ook mogelijk om zelf te kijken of de verflaag nog in goede staat is. Dit kan u zien door door scheurvorming, los latende verf of het eventueel verkleuren van de verf. Herken je deze signalen, neem dan contact met ons op!

Wat zijn de functies?

Buitenschilderwerk

Vakmanschap, goede service en duurzaamheid daar staat ons buitenschilderwerk voor. Zoals net al benoemd moet om de 5 jaar het buitenschilderwerk gecontroleerd worden. De kwaliteit van de verflaag is uiteraard geheel afhankelijk van een aantal factoren. Hierbij kunt u denken aan: de schaduwkant/zonkant , een donkeren/lichten kleur maar ook de soort woning speelt hier een rol in.

 

Een belangrijke vraag die we graag voor u beantwoorden; waar moeten we aan denken bij buitenschilderwerk? Er zijn meerdere functies om deze werkzaamheden uit te laten voeren. De belangrijkste opgesomd:

  • Uitstraling
  • Bescherming

Uitstraling

De uitstraling van een huis is voor heel veel mensen erg belangrijk. Het is een eerste indruk en verteld stiekem ook wat over de binnenkant van je huis. Wanneer je zelf naar je eigen huis kijkt, zie je loslatend verf en houtrot op je kozijnen. Tijd voor actie!

 

Door jaren langen ervaring is uw buitenschilderwerk bij ons in goede handen! Wij geven u ook graag een vrijblijvend kleuradvies voor uw woning. Alvast inspiratie opdoen? Bekijk dan onze afgeronde projecten of Instagram voor de laatste updates.

Bescherming

Een laagje verf op je kozijnen of buitenmuur is niet alleen voor de uitstraling, maar beschermt het pand ook! Zo zorgt een verflaag voor:

  • Bescherming tegen slijtage: Moeder natuur doet met zonlicht, regen en wind al snel veel schade aan een pand. Verf is een beschermlaag voor je huis, waardoor deze in goede staat blijft.
  • Bescherming tegen vocht: Buiten is er (vooral in Nederland) veel regen. Vocht kan je woning erg aantasten en is erg slecht voor hout. Met een laag verf bescherm je de kozijnen tegen houtrot.
  • Bescherming tegen schimmels: Schimmel is het laatste wat je wilt hebben op je huis. Bescherm je huis daarom met verf.

Verf voor buitenschilderwerk

Voor buitenschilderwerk wordt vooral alkydverf gebruikt. Het droogt langzaam op, maar heeft daarom de tijd op uit te vloeien.

Dekkende lakverf

Wanneer je buiten een deur hebt of een kozijn wat geschilderd moet worden is het belangrijk om dekkende lakverf te gebruiken. Hoogglansverf heeft over het algemeen de hardste toplaag en gaat dus het langst mee tegen regen en wind. Wij verven kozijnen minimaal 1 keer met grondverf. Vervolgens zullen we het kozijn minimaal 2 keer verven met lakverf, zodat het goed beschermd is en helemaal dekt. Dekkend verf is het meest geschikt voor hout, maar bind zichzelf ook goed op andere stoffen, zoals kunststof en aluminium. Mocht je dit willen, gebruiken we eerst hechtprimer.

Transparante lak

Wil jij de ondergrond van je deur of kozijn houden? Dan is transparante lak de ideale oplossing voor je! Transparante lak wordt vooral gebruikt voor onbehandeld hout. Let wel op dat deze lak maar 3 jaar mee gaat, omdat het minder goed tegen extreme weersomstandigheden kan.

Beits

Beits is goed tegen weersomstandigheden en wordt vooral gebruikt op hout. Het is verkrijgbaar in transparant en kleur. Beits is eerder toe aan vervanging, maar is makkelijker om mee te werken omdat het geen grondlaag nodig heeft.

Muurverf

Schilderen van stenen buitenmuren werkt synthetische muurverf het beste (ook wel alkydverf genoemd). Deze verf kan erg goed tegen vocht en is daarom het meest geschikt voor op de buitenmuren. Alkydverf is bijna altijd op water basis, maar is ook verkrijgbaar op waterbasis. 

Kwaliteit verfsoorten

Professionele schilderbedrijven zoals Bonnet Schilderwerken gebruiken alleen top merken zoals Sigma, Sikkens, Wijzonol, Trimetal en Koopmans. Bonnet Schilderwerken heeft goede afspraken met het top merk Sikkens, waardoor we u de beste kwaliteit voor de laagste prijs kunnen aanbieden.

Scroll naar top